Kako koristiti Gugalagu?

Gugalaga vam već pri prvom učitavanju stranice prikazuje kartu grada Zagreba sa oznakama na karti (markerima) koji predstavljaju lokacije privatnih (P) i gradskih vrtića (G). Privatni vrtići označeni su zelenom bojom i slovom P, a gradski vrtići označeni su crvenom bojom i slovom G. Uz vrtiće karta također prikazuje narančastom ikonom lokacije igraonica (I) i ljubičastom ikonom rođendaonice (R).

Kako pronaći vrtiće uz put na posao?

Da biste pronašli vrtiće koji su vam uz put na posao dovoljno je u prvo polje unijeti kućnu adresu a u polje do njega unijeti adresu radnog mjesta.
Kako koristiti prikaz rute sa vrtićima? Kako biste vidjeli prikaz rute do posla i vrtiće koji su uz put kliknite na gumb sa trokutićem (ili pritisnite Enter) i pričekajte trenutak dok se ne prikažu rezultati.
Nije potrebno unositi grad i državu već je dovoljna samo ulica i kućni broj. Ukoliko ruta koja bude prikazana ne odgovara prema zadanoj ulici, postoji mogućnost da je u Google Maps bazi vaša ulica unešena pod drugim imenom ili nije unešena. U tom slučaju možete ručno povući liniju rute tako da kliknete lijevom tipkom miša na rutu i povlačite je po karti, a na isti način možete pomicati i početnu i krajnju točku rute (A i B).

Kako pronaći vrtić po nazivu?

Znate naziv vrtića ali neznate gdje se nalazi? Zanima vas koliko ima područnih objekata te gdje se oni nalaze? Kako biste saznali gdje su vrtići koji odgovaraju unešenom nazivu dovoljno je ukucati ime vrtića u polje koje se nalazi gore desno i kliknuti gumb sa trokutićem pored (ili pritisnuti Enter) kako biste dobili prikaz vrtića koji odgovaraju traženom nazivu.

Kako pronaći vrtić po nazivu?

Nije potrebno unositi prednaziv tipa: dječji vrtić kućica, dovoljno je unijeti samo: kućica

Radi lakšeg snalaženja ostali vrtići se skrivaju sa karte, a kako biste povratili sve vrtiće na kartu pritisnite na gumb za poništavanje pretrage.

Gumb za poništavanje pretrage

Kroz polje za pretragu možete pretraživati i igraonice kao i rođendaonice.

Kako pregledavati samo gradske vrtiće, ili samo privatne?

U lijevom dijelu ekrana na vrhu popisa trenutno prikazanih vrtića/igraonica/rođendaonica, možete klikom na kvačice odbrati prikaz samo gradskih vrtića, privatnih, igraonica ili rođendaonica.

Sortiranje prikaza

Kako pregledati stranicu sa detaljima o vrtiću?

Kako biste dobili detaljnije informacije o pojedinom vrtiću dovoljno je da lijevom tipkom miša kliknete na marker (oznaku G, P, I ili R) vrtića/igraonice/rođendaoncie koji vas zanima. Nakon klika otvara se kartica objekta u kojoj možete vidjeti brzi prikaz bitnih informacija o vrtiću:

  • puni naziv
  • adresu
  • tip vrtića (privatni ili gradski)
  • vrstu vrtića (jaslice, vrtić, ili oboje)
  • tip objekta (područni ili centralni)
  • sliku sa lokacije vrtića ako je dostupna
  • prosječnu ocjenu korisnika

Klikom na naziv vrtića, sliku ili gumbe "Recenzija" i "Više informacija", otvara se stranica posvećena odabranom vrtiću, igraonici ili rođendaonici. Na toj posebnoj stranici dostupne su sve bitne informacije, kontakt podaci, kao i ono najvažnije - komentari i recenzije korisnika.

Prikaz kartice vrtića

Centralni objekt - Ikona simbolizira da je lokacija na kojoj je odabrani vrtić, glavna odnosno centralna lokacija ili glavna zgrada.

Područni objekt - Ikona simbolizira da se radi o područnom objektu, te se glavna lokacija vrtića nalazi na drugom mjestu.

Vrtić - Ikona simbolizira da je odabrana lokacija osposobljena za čuvanje djece vrtićkog uzrasta (2,5/3 - 6 godina).

Jaslice - Ikona simbolizira da je odabrana lokacija osposobljena za čuvanje djece jasličkog uzrasta (1 - 2,5/3 godina).

Jaslice i vrtić - Ikone simboliziraju da je odabrana lokacija osposobljena za čuvanje djece jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Igraonica - Ikona simbolizira da je odabrana lokacija igraonica.

Rođendaonica - Ikona simbolizira da je odabrana lokacija rođendaonica.

Klikom na naziv vrtića/igraonice/rođendaonice, sliku ili gumbe "Recenzije" i "Više detalja" otvara se stranica posvećena odabranom vrtiću. Na toj detaljnijoj stranici vrtića moguće je vidjeti sve informacije vezane uz odabrani vrtić, kao i recenzije odnosno komentare korisnika o vrtiću, igraonici ili rođendaonici. Svaki korisnik Gugalage može slobodno komentirati svaki vrtić, igraonicu ili rođendaonicu, te iznositi svoja mišljenja i stavove. Također moguće je pogledati uvećanu sliku lokacije vrtića/igraonice/rođendaonice.

© 2023 DP | Plehatron